petak, 13. rujna 2024.

LAŽAC KAO ODMETNIK - POSREDNIK - OPOMENA JE HRVATIMA

 

LAŽAC KAO ODMETNIK - POSREDNIK - OPOMENA JE HRVATIMA

 


Sotona – vrag, prevedeno na hrvatski jezik znači lažac, ime kao odraz nereda. Svojim djelovanjem i djelima, lažac je Hrvatima konkretna zamka, zamka, koja po volji i željama odražava odmetnika, egoistu – koji se protivi vrijednostima –hrvatskom općem dobru.

Dakle, odmetnici su odraz nereda, zaobilaze načela Života, proturječe Životu, kao zamke su opomene čovjeku. Odmetnici su robovi privida …, umjesto reda, rada i discipline skloni su na trgovima lagati i trgovati.

Zato su djela odmetnika po njihovim željama bumerang. Suprotno, obraćenike potiču načela Života, jer svojim djelima svjedoče i potiču u ime Života, što priliči čovjeku na Zemlji. Odraz i uvjeta koje unaprjeđuje kao obraćenik u ime Života ili urušavaju kao odmetnik, po egoističkim željama u ime smrti. Proporcijonalno po djelovanju i svojim djelima – zalogu u ime Života čovjek spoznaje. A lažac je odraz privida koji na trgovima blefira, trguje i krade.

Dakle, trgovi su odraz iluzija, stvarani uvjeti po željama lašca, lutalice sklone neradu i neradu…, gdje blefira i govori što žrtve privida žele čuti…, dakle, naivni pojedinci i narod. Samo je Život garancija i konstanta koju lažac ne može pobijediti, opomena je zasluženim prokletstvom, jer proturječi načelima Života, koja čovjeka potiču …, misao se treba poklapati sa stvarnošću, što je afirmativna istina. Lažac, sofist uvjerava manjim argumentom i životari u pravcu konačnosti.

Dakle, Hrvatima su opomena: pohotni lašci - okupatori i janjičari, koji navikavaju po svojim željama …, a čovjeka se može naviknuti kako na dobro tako i na zlo. U skladu s stvorenom situacijom, potom lažac postvaruje čovjeka pomoću zakona za materiju.

Dakle, sofizam i farizejstvo su oruđa, kao posljedica za amoralna usmjeravanja da čovjek ne misli, jer lažac posreduje u ime koji nisu odoljeli strastima i materiji. Nisu odoljeli iskušenjima, zlu, pa umjesto vrijednosti izaberu privid, konačnost. Voljom i željama inverzijom dobra i zla sami protiv sebe.

Obraćenik spoznaje i zato odlijeva zamkama, spoznao da su emocije i inteligencija uzrok – „snalaženja“ - na trgovima i trgovini …, zamke kojima lažac odvikava Hrvate od rada i poljoprivrede.

Čovjeku je smisao i garancija da u zemaljskim uvjetima, radi, rađa i živi na svome ognjištu …, veća garancija od najvećeg rudnika zlata.

Očigledno, odmetnik je odraz neznanja pa uvjerava kako se prodaje magla i otrovni bomboni – bumerang - mazohizam. Čovjeku u zemaljskim uvjetima na razne načine nude se otrovni bomboni …, lažac kao posrednik iznad Oca nameće u zajednici i pomoću stranaka, koje mu služe kao sredstvo za „kadroviranje“ i urušavanja zajedništva. Sredstvima za javno priopćavanje propagira i uporno nudi kruha i igara bez rada, najveću zamku po kojoj su narodi propadali i propadaju. Lažac se suprostavlja Životu, cilj mu je naviknuti pojedince, i kontrolirati narod u pravcu beznađa, kao mazohistu i sadistu.

Obraćenički narod u borbi protiv nereda ima i svoje prosvjetljene pojedince –mudrace, koji trebaju u ime Života, poticati svoj narod da živi časno i veselo usvojoj Hrvatskoj domovini. Poticati na red, rad i disciplinu … Dakle, znanjem, spoznajom i vjerom u Oca za više i dalje - u ime Života, čovjek pobjeđuje lašca i bombone – iluzija kao zamke. Zamke, jer preko raznih institucija i ugovora …, pomoću sredstava za javno priopćavanje lažac truje čovjeka da djeluje sam protiv sebe.

Koliko se lašca precijeni toliko narod doživi bumerang.

 

Zadar, rujan 2024. godine

 

dr. sc. Ilija Barjašić

Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u

Hrvatskoj Život  i

Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Nema komentara:

Objavi komentar