nedjelja, 17. srpnja 2016.

KOMUNALNO DRUŠTVO PAG VRŠI TEROR NAD KORISNICIMA



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KOMUNALNO DRUŠTVO PAG VRŠI TEROR NAD KORISNICIMA




Komunalno društvo Pag (u daljnjem tekstu KD Pag) obavlja javne usluge po Zakonu o vodama, ali ono za to ne mari već godinama. Svojom bahatošću i samovoljom vrši teror nad korisnicima. Objavljujemo samo jedan dio o problemima s KD Pag.

Obitelj Gordane Biljan iz Miškovića također vodi borbu s KD Pag i to još od 1992.g. kada je zbog rekonstrukcije ceste mijenjan njihov priključak. Oni su tada živjeli u Rijeci, a radove je KD Pag izvodilo bez obavijesti i to na privatnom posjedu, da bi premjestili njihov priključak, spojili susjedne priključke i postavili ventile u njihovo dvorište, iako je uz njih općinska čestica.

Njihova potrošnja od tada iznosi 40 do 60 kubika mjesečno,  iako obitelj ima u svom sklopu i veliku šternu.
Strpljivo su plaćali račune, pokušavali riješiti problem, ali bez uspjeha.

Uz pomoć stručnih ljudi uspjeli su riješiti svoju zagonetku s KD Pag prateći radnje vodomjera. Obavijestili su KD Pag da njihov vodomjer pokazuje radnje u lijevo i desno, da se njihov vodomjer okreće i kad susjed otvara vodu, a što je vidljivo i po računima. Međutim, iste to nije zanimalo. Tada je obitelj Biljan u vodomjerno okno postavila kameru koja je sve radnje snimila, ali ni to ne zanima KD PAG.

Po ponovnim prijavama institucijama, nova direktorica gosp. Irena Buljanović dolazi bez obavijesti i radnog naloga za uklanjanje tuđih ventila iz dvorišta obitelji Biljan, uz obrazloženje da je dobila dozvolu od Hrvatskih cesta, što je netočno i neistinito. Za bilo kakve radove u blizini prometnice potrebna je dozvola od Hrvatskih cesta, a KD PAG niti je obavijestilo Hrvatske ceste, niti je dozvolu dobilo, već je za istu radnju platilo primjerenu kaznu.

Gosp. Irena Buljanović obavijestila je da će se o istom očitovati, što nikad nije učinila, prikrivajući dokaze jer ovakvu radnju nitko nije mogao izvesti bez KD Pag.

Na zamolbe za uvid u projektnu dokumentaciju, KD se čudi kakva se to dokumetacija traži za vodovodnu mrežu.
Sam pogled na priključak pokazuje i daje do znanja da se radi o neispravnom priključku. Ovdje nije potrebna struka, slika govori više od riječi.

Kod vodoopskrbnog priključka treba voditi računa da na trasi vodoopskrbnog cjevovoda  na mjestu gdje pada okomica sa željene pozicije nema  nikakvih zapreka. Ukoliko okomica iz željenog položaja pada na neki od navedenih elemenata javnog vodoopskrbnog cjevovoda, vodomjerno okno treba se pomaknuti tako da bude minimalno 1,5 m od bilo kojeg od navedenih elemenata.

Na trasi spojnog voda priključka ne smiju se nalaziti okna kanalizacije, DTK, elektroinstalacije, kao ni slivnici za vodu. Položaj treba locirati da priključak proizlazi na udaljenosti 1,5m od bilo koje zapreke.

Izgradnja nove i rekonstrukcija postojeće mreže vrši se na osnovi izrađene tehničke dokumentacije, ali samo za KD Pag to ne vrijedi, ono kroji svoje zakone. Vlasnici, korisnici, posjednici nekretnine imaju pravo na štetu koja im se nanese radnjama ovlaštenih osoba Javnog poduzeća prilikom izvođenja radova. Dvorište obitelji Biljan sada stoji raskopano, a vodomjerno okno bez poklopca.

Tako se tretiraju vlasnici koji su uredno platili svoj priključak, dok ilegalne priključke KD odobrava, a kome zaračunava potrošnju - prosudite sami.

Zadar -Pag, 17. srpnja 2016. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

Nema komentara:

Objavi komentar