utorak, 19. srpnja 2016.

NEPRESTANA BORBA POTROŠAČA S KOMUNALNIM DRUŠTVOM PAG



NEPRESTANA BORBA POTROŠAČA S KOMUNALNIM DRUŠTVOM PAG

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/clanak/id/22201/bizarni-spor-oko-premjestanja-vodomjera-je-li-cijev-puknuta-odlucit-ce--sud



Premještanje vodomjera s parcele Vladimira Rakamarića u paškoj Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića izazvalo je brojne dopise, intervenciju policije i tri kaznene prijave podnešene protiv Komunalnog društva "Pag" i njegove direktorice Irene Buljanović. Kako sada stvari stoje, tek će u sudskom postupku biti konačno utvrđeno je li i tko prekršio zakon u slučaju koji je započeo koncem prošle godine. 

-Na vodoopskrbni sustav moja je kuća priključena dugi niz godina i to tako što je od kolnika javnog puta do neposredne blizine moje kuće položena cijev od oko 60 metara. Vodomjer je bio u šahtu uz kuću, ali je ta cijev nestručno postavljena, pa je dolazilo do pucanja i istjecanja ogromne količine vode. A onda su u prosincu komunalci bez moga znanja, ometajući mi posjed, došli i vodomjer premjestili na početak te cijevi! Ispostavilo se da za te radove nisu imali ni suglasnost Grada Paga, o čemu su mi iz gradske uprave doistavili potvrdu, pa su radove obavili nezakonito, a ja bih sada trebao snositi odgovornost za pucanje cijevi i očite gubitke vode, kaže Vladimir Rakamarić navodeći da je u nekoliko navrata pokušao mirno riješiti spor s KD "Pag", ali da ti njegovi pokušaji nisu urodili plodom.

U dopisu kojega je uputio gradonačelniku Željku Maržiću, Rakamarić navodi kako je iz KD "Pag" krenula priča da su mu računi i utrošak vode naglo skočili otkako je vodomjer premješten, pa je to doživio kao insinuaciju da je – kradljivac vode!
-U svom sustavu imaju lošu cijev koja stalno pušta i stalno ju moraju krpati, ali, umjesto da stave novu cijev, oni takvu cijev "uvale" korisniku koji bi trebao plaćati gubitke vode, piše u tom dopisu Rakamarić napominjući da "ukoliko KD Pag postupi ispravno" on može povući svoje tužbe i prijave državnom odvjetništvu, ali je u suprotnom spreman sudski istjerati pravdu "pa makar to trajalo 10 godina".

Direktorica KD "Pag" Irena Buljanović je zatražila da joj pitanja dostavimo e-mailom, a onda smo dobili odgovor u kojemu stoji da svoje priopćenje ne može dati u "interesu sudskog postupka" kojega je pokrenuo Rakamarić.
- Nismo u mogućnosti dostaviti nikakvo očitovanje iz razloga jer je imenovani korisnik protiv Društva i direktorice podnio tri kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru i stoga ne bi bilo u interesu Društva i navedene odgovorne osobe u društvu davati bilo kakva očitovanja i izjave putem medija, stoji u odgovoru direktorice Buljanović. 

Očito će ionako zagušeno pravosuđe utrošiti tko zna koliki broj radnih sati da bi se mjerodavno utvrdilo je li jedna obična vodovodna cijeva ispravna ili nije i tko je pogriješio pri premještanju vodomjera.

Nema komentara:

Objavi komentar